fredag 21. februar 2014

Kva hefte har du strikka mest frå?

Det siste året har det kome ut mange fine strikkehefte og strikkebøker. Eg har kjøpt nokre av desse, men kva for eit hefte har eg eigentlig fått mest igjen for? Mange har nok liggande hefte eller bøker som ein aldri har strikka noko frå, men som virka veldig fristande då det vart kjøpt...

Her er eit utvalg (meir eller mindre vellykka) strikkehefte og bøker eg har kjøpt eller lånt det siste året. Kva hefte har det blitt strikka mest frå???
På 1. plass kjem dette hefte som eg har strikka desidert flest
ulike plagg frå; Babystrik på pinde 3 av Samsøe.


I heftet er det 10 oppskrifter: Bella baby, Bella teppe, Lillies top, Morfartrøye, Bukser, Hue, vanter og krave, Rilletrøje, Viggos og Viggas ribvest, Priktrøje og Fire fine trøjer. Av desse ti oppskriftene har eg strikka halvparten, og ennå har eg lyst til å strikka meir! Her er bilder av det eg har strikka frå hefte:

 Viggos ribvest
 Bella top
 Hue og krave

 Bella tunika
 Mislykka Priktrøje, omdøypt til
Stripetrøje!
På pinnane no: Rilletrøje i svart.
2. plassen trur eg nok eg må gje til Sandnes garn sitt hefte Norske Ikoner.

Eg har bare strikka to genserar frå dette hefte, men om ein ser på strikketid, altså tid gått med til strikking, er det nok kanskje dette hefte som kjem best ut. Dette er eit hefte eg kjem til å strikka mykje frå. No er eg ferdig med (eller rettare sagt levert frå meg til montering) Oslogenseren:

Eskimogensaren vart ferdigstilt i går kveld, og ligg no til tørk etter vasking. In-action-bilde kjem snart:)


Systera mi strikker Nancy-kofta frå dette hefte, og det kjem eg òg snart til å gjera. Den er råfin! Eg har òg lyst til å strikka Nordkappkofta til Unn Søyland Dale. Har då store planar om å "herma" etter Guro sitt utrulig flotte fargevalg! Denne kan du sjå her: http://gurolaga.blogspot.no . Gensarmodellane frå dette hefte er dessutan veldig fine i snittet, ikkje slik "Ball-genser frå 90-talet-fasong" om du forstår kva eg meinar.. (hugsar forresten veldig godt mine Ball-bukser og gensrar frå ungdomstida mi...Eg saknar ikkje fasongen for å seie det slik.....)Den store guttestrikkeboka til Charlott Pettersen må muligens få vera med å dela på 2. plassen. Dette er kanskje ei av dei finaste bøkene sånn heilt estetisk sett, og kleda er heilt etter min smak. Eg har strikka Babyshorts og Stripelue med antenne frå boka, men det er utrulig mykje eg har lyst (og kjem til) å strikka frå denne boka.


 Babyshorts 1
 Stripelue med antenne

 Babyshorts 2


All you knit is love frå Susie Haumann var og eit godt kjøp. Av totalt 14 oppskrifter har eg fått strikka tre: Grys jakke, Hue med øreklaffer og Ballonbukser. Det er mykje meir eg vil strikka frå Haumann, og danske oppskrifter er veldig greie å strikka etter!I all enkelhet av Marthe Helgetun er og ei fin bok, men trur plagga vert litt kjedelige etter min smak. Eg kjøpte nok boka mest grunna Bamsekjolen, og den er eg veldig nøgd med. Ellers har eg strikka lue med fletter, og dette var mitt fyrste bekjentskap med garnet Babysilk frå DSA. Lua er supermjuk og god!!


 Bamsekjole og lue med fletter


I Lanett baby nr 1013 er det veldig mykje fint. Eg har strikka 5 plagg frå dette hefte, og dette er eit hefte eg tek fram att med glede om eg vil strikka noko fint til baby!


Faktisk ei av dei få gongene eg
kan visa bilde av ting eg har strikka
in action!  Lille Vilde med heimestrikka antrekk.Dette settet strikka eg i den
minste storleiken, og det var for
 lite til den 4 kilo store jenta som
 skulle ha det..Litt dårlig bilde,
men her er eit bilde
frå hefte:


Strikk til nøstebarn av Kathrine Gregersen har eg lånt på biblioteket. Bildene i boka framstår slik som boka: av eldre årgang. Eg ser mange gonger klede frå denne boka rundt om på bloggar, og då ser plagga mykje meir freistande ut enn dei gjer i boka.

Kanskje boka er utgjeven med nyare bilde og layout, kva veit vel eg? Kanskje det er biblioteket i bygda som ikkje har fornya seg på ei stund? Eg tykkjer òg det er irriterande med bøker og oppskrifter der strikkefastheten ikkje er oppgjeven. Totråds og tretråds vert gresk for meg.... Men eg har altså ikkje strikka noko frå denne boka...Det skal eg gjera, og kanskje er eg av ei anna oppfatning etterpå?Eit hefte eg ikkje har strikka nokon ting frå er DIY frå Sandnes. Det såg veldig kult og fresht ut, og det er Lene Holme Samsøe og Hege T. Larsen som har laga kolleksjonen. Kanskje det vart litt for kult og fresht og oversized for ei halvgammal 34-årig husmor? Eller kanskje eg tek det fram att når eg når 40-års krisa??

Alt i alt trur eg faktisk danskane vant??
Kva er dine favoritthefte og bøker frå
strikkeverden?28 kommentarer:

 1. Takker for mange gode tips her, jeg må si du er flink og så mye variert barnetøy i gode farger. Ha ei fin helg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. God helg til deg også! Her er vinterferien i gang:)

   Slett
 2. Så morsomt å lese om dine erfaringer med bøker og hefter. Babystrik på pinde 3 er nok vinneren hos meg også. Jeg sitter med den samme oppfatningen som deg når det gjelder Nøstebarn si bok, jeg har kjøpt den, men foreløpig ikke strikket noe. Totråds og tredråds er gresk for meg også så det er nok grunnen foreløpig, men jeg tror jeg snart må legge inn bestilling på litt garn for å bli kjent med garntypene. Du har strikket mye flott fra disse heftene/bøkene:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg får nok legge inn en bestilling jeg også! Kanskje jeg prøver meg på den berømte Nøstebarnlua:)

   Slett
  2. Jeg var innom Nøstebarn for noen dager siden og gjorde meg kjent med de ulike garntypene. Jeg kjøpte med meg noen og er i full gang med strikking. Førsteinntrykket mitt er at det ikke var noen voldsom suksess da garnet var veldig hardt. Det blir muligens bedre etter vask, men jeg tror jeg kommer til å bruke annet garn til oppskrifter i boka og heller sjekke at strikkefastheten stemmer.

   Slett
  3. Nå har jeg også vært innom Nøstebarn! Kjøpte garn, men det var utrolig stivt..når jeg egentlig pleier strikke i alpakka-silke-mykt-garn, er jeg usikker på om jeg hadde blitt fornøyd med resultatet med Nøstebarnull...nøstet får ligge litt sammen med boka og modne seg tror jeg;)

   Slett
 3. Her var det virkelig mange flotte tips! Jeg kjøper mønster veldig ofte, både for inspirasjon og for å ha noe til senere.... Men det jeg har brukt mest av disse er babystrik på pinde 3. Og Marte Helgetun sitt hefte ble også en favoritt :-)

  Ønsker deg en fin helg!!

  SvarSlett
 4. Jeg har veldig lyst på Strikk til barn av Marthe Helgetun, den ser veldig fin ut! God helg til deg også!

  SvarSlett
 5. Så morsom lesning og fine plagg du har strikket! Liker slike innlegg:-)

  Ser at min liste er ganske lik din, gitt! Jeg har også strikket mye fra Babystrik på pinde 3. Kjøpte også de to nyeste heftene i samme serien, men har ikke strikket noe fra de enda. Likte nok det første best. Liker også godt begge heftene jeg har fra Susi Haumann og Guttestrikkeboka er en stor favoritt hos meg.

  Jeg kjøpte Nøstebarnboka da den kom ut i 2007 og da var den noe helt nytt og veldig annerledes de tradisjonelle heftene fra de store garnprodusentene. Liker det enkel snittet og den gode passformen på plaggene i boka. Det er den boka jeg desidert har strikket mest fra.

  Så koselig at du likte Nordkappkofta mi og linker til meg:-D Jeg har også lyst å strikke mer fra det heftet!

  Ha en fin fredagskveld og god helg:-)

  SvarSlett
 6. Jeg var overbevist om at Nøstebarnboka var fra 80-90-tallet..så feil kan man ta! Men da skal jeg jammen strikke noe fra boka, det må jo være bra dersom det er den boka du har strikket mest fra! God helg til deg også!

  SvarSlett
 7. Dette var et interessant innlegg å lese. Fint å se hvilke favoritter andre plukker seg ut :) Jammen har du strikket mye fint! Heldressen fra nøstebarnboka er et tips, utallige fine varianter rundt om i bloggverden.

  SvarSlett
 8. Ja, den har jeg sett mange steder! Hvilket garn bruker du til den??

  SvarSlett
 9. Stort sett alle du viser frem av hefter og bøker står i hylla her, jeg er en notorisk samler av strikketing... planene er mange, men det er ikke alt jeg får gjennomført. babystrik på pinde 3 og den serien der har jeg fått strikket endel fra, det er en favoritt. Har gleden av å fått to nevøer for en uke siden, og de ønsker seg fra det heftet.

  Nøstebarnboka har jeg brukt mye, til tross for ganske kjedelige foto i boka. Det er greie basisoppskrifter, og jeg bruker vel så mye annet garn enn nøstebarngarnet (pga det er langt til den butikken, og portoen deres er høy).

  SvarSlett
  Svar
  1. Kva garn bruker du i staden for 2-tråds? Koselig at du la igjen en kommentar, det er så morsomt å lese innlegga dine:)

   Slett
 10. Hefte på topp hos meg er 'Børnestrik på pinde 3 1/2 - 4' holder på med 4. plagget i det! Ha en flott strikkedag hos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig mykje fint i det hefte og, trur kanskje det må bestillast! Her eg det vinterferie og hyttetur, og spøtet er med:) god strikkedag til deg og!

   Slett
 11. Så masse fint du har strikket fra heftene dine! Der har jeg noe å lære, skjønner jeg, for jeg er veldig flink å kjøpe bøker og hefter, men ender opp med å strikke mest fra Ravelry ;) I all enkelhet ønsker jeg meg, bare fordi jeg synes Bamsekjolen er så utrolig søt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Bamsekjolen er søt, og det er jo en del fine luer i heftet! Jeg liker ikke så godt engelske oppskrifter, så har bare strikket en oppskrift fra Ravelry..finner ikke så mange fine på norsk jeg..

   Slett
 12. Så utrolig mye fint du har strikka! Min favoritt er Nøstebarnboka, men det er slett ikke på grunn av fristende bilder i boka, men heller fordi jeg har sett plaggene andre steder. Synd, men sant - for der er utrolig mye fint:) Så en ny bok i går, fra Marte Helgetun (bok, ikke hefte). Farlig mye fint der!! Også guttestrikkeboka kommer høøøyt opp på lista mi:)

  SvarSlett
 13. Jeg har sett på den boka, Strikk til barn, veldig mye fint! I dag fikk jeg 5 bøker/hefter som jeg bestilte på Sommerfuglen dk, men Strikk til barn, Myk start og den nye boka til Gustav og Bertha (?) må nok også inn i samlinga! Sinnsykt kjekt med strikkebøker altså!!

  SvarSlett
 14. Måtte titte innom her hos deg - så mye fint du har strikket! Har flere av heftene og bøkene i hylla her hos meg, og har mange favoritter blant de, men ikke alle er strikket like mye fra til tross for at de har mange flotte plagg -lider nok desverre av syndromet formangeplaner-forlitentid =)

  SvarSlett
 15. Jeg har nok fått det syndromet akkurat nå jeg..altfor mange strikkebøker og altfor mye garn..Vet ikke hvor jeg skal begynne..

  SvarSlett
 16. Eg har mange av dei same heftene og bøkene. Eg er heilt einig med deg om layout/bilder/fargar i Nøstebarnboka. Eg har strikka mykje frå boka, men bildene i boka gjer meg ikkje spesielt interessert eller inspirert. Det hadde nok vore lurt av forlaget å gje denne ut på nytt med oppdaterte bilder av plagg i nye fargar, og med nokre bonusoppskrifter på kjøpet. Det er likevel verdt å prøve seg på nokre av oppskriftene, for dei fungerer veldig fint som basisoppskrifter som ein sjølv kan utvikle til den stilen ein vil. Elles vil eg anbefale Myk start av May B. Langhelle. Frå den har eg strikka MYKJE!

  SvarSlett
 17. Ja den vil eg ha! Fikk bla gjennom den på strikkekafe her en dag, UTRULIG mye fint!

  SvarSlett
 18. Her var det mye flott babystrikk! Jeg venter på "all you knit is love" som skal komme i posten - gleder meg til å bli inspirert til mer babystrikk:)

  SvarSlett
 19. Åhhh, da har du noe å glede deg til:)

  SvarSlett
 20. Så artig innlegg. Jeg har også fått dilla på guttestrikkeboken og har strikket en del derfra. Men nøstebarn er den store vinneren.
  Jeg har strikket veldig mye nøstebarn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig kommentar! Jeg kjøpte nettopp nøstebarngarn, 2-trådet ull. Kan du svare på om ulla blir mykere etterhvert? Synes den var utrolig stiv..

   Slett

Koselig om du legg igjen ein kommentar!