lørdag 28. juni 2014

Sommersett i Rasmillas yndlingsgarn!

Har lest mye bra om Rasmillas yndlingsgarn på ulike blogger, samt sett at Lene Holme Samsøe bruker dette garnet på Bellajakken i Babystrikk på pinne 3 i en nydelig farge kallet Hindbær. Jeg bestilte 3 nøster Hindbær og 3 nøster lys blå fra Danmark. Gleden var stor når jeg et par-tre dager etterpå åpnet pakken med dette nydelige garnet! Skikkelige gladfarger!

Da var det bare å sette i gang med sommerstrikk i sola! 


Garnet er superlett og mykt, og dette sommersettet veier bare 50 gram tilsammen!






Kortbuksa er fra Den store guttestrikkeboka, og toppen fra Lene Holme Samsøe i Sandnes Garn sitt hefte nr 1408. Kjekt med litt ulike mønstre og teknikker, og denne var kjempemorsom å strikke.

Til slutt en liten gladnyhet for alle som velger strikketøy framfor joggesko, blod, slit og svette:

I morgen går startskuddet til den nesten 3 uker lange bilferien til Italia, og jeg har hamstret masse garn og oppskrifter til turen! Ha en super sommer alle sammen!

lørdag 14. juni 2014

Hentesett til to søte, små!

Ble i vinter spurt av ei kjempekoselig dame på jobb om jeg kunne tenke meg å strikke to hentesett til hennes to tvillingdøtre, som begge venter baby i august. Jeg kunne velge akkurat hva jeg ville strikke,  og i hvilke farger. Det har vært mye arbeid, prøving og feiling, men også veldig kjekt.

Nå er jeg ferdig, og kan begynne å strikke til min egen baby, som kommer i november! En liten etterpåklatt som vi gleder oss veldig til å hilse på. Rebekka på 14 og Sigve på snart 11 gleder seg som bare det, og på tirsdag skal hele familien på ultralyd!

Her er bilder av hentesettene, alt er strikket i Tynn Alpakka fra DSA, utenom den blå rillejakken, som er strikket i Dale Babyull. Buksene er fra Susie Haumann, rillejakken fra Lene Holme Samsøe, omslagsjakken og den rosa jenteluen fra Nøstebarn, og sokker og tøfler fra Myk Start.