mandag 25. november 2013

Mariusgenser

254 masker på omgangen og glattstrikk i 50 cm før mønster  = GANSKE KJEDELIG.. Endå kjedeligare vert det viss eg tenkjer på at eg må strikka to svære armar når eg er ferdig med bolen..Men då hjelp det å tenkja på dei to gode og fine Mariusgensrane eg alt har strikka. Den svarte med raudt er min, og den mørkegrå er tiåringen Sigve sin. Så viss mannen i huset har oppført seg fint i år, er han kanskje så heldig at han får ein veldig mjuk pakke under juletreet. Viss ikkje vert det kanskje bare en haug med harde og kalde tekniske duppedittar, utan kjærleik i kvar maske!

torsdag 21. november 2013

Bella tunika og eit langdrygt julegaveprosjekt..

Bellamønsteret er eit kjekt mønster, og her er bilde av Bellaprosjekt nummer to. Tidlegare har eg strikka Bellatopp i Sandnes Mini Duett. Denne tunikaen er strikka i Adore fra Gjesdal.


Så har eg starta på eit (alt for) stort julegaveprosjekt.. To og eit halvt nøste har eg strikka til no, bare 15 nøster igjen....kan hende blir det ein påskegave i staden..








fredag 8. november 2013

StrikkeUGGs, Stripetrøje og NRK

Her er mitt resultat frå Nasjonal strikkekveld på NRK, og dette blir mitt bidrag til utfordringen på pinnekroken.blogspot.no  Eg starta med å gjera ferdig Lene Holme Samsøe si berømte "Priktrøje", men den var mykje meir innvikla enn eg hadde trudd..mønster på vranga ligg ikkje for meg altså!

Priktrøje blei difor omdøypt til Stripetrøje..ikkje så veldig nøgd med resultatet, då det eigentleg var prikkane eg likte best med heile jakka..


Starta difor på desse kule UGGsa, oppskrifta kjøpte eg her: http://hemilia.bigcartel.com . Tøflene er no i bruk, og vil nok halda føtene gode og varme i nokre kalde månadar framover.
Strikkenatta vart ikkje så lang for meg, men det var ei koselig underhaldning så lenge det varte :)